Start actie

Start actie “WeSlikkenHetNietLanger”

Beste apothekersassistent,

Jij weet hoe het zit. Wat jij en je collega’s allemaal doen om het beste alternatief te vinden voor niet-beschikbare medicijnen. Hoe het voelt als iemand je afblaft, omdat hij teleurgesteld is om de andere kleur van het doosje dat hij meekrijgt. Hoe machteloos je staat als iemand je even laat weten dat ze niet van plan is te betalen voor die ‘flutuitleg die ze toch niet nodig heeft’.

Maar ook hoe graag je de meneer wilt helpen met de incontinentiematerialen die hij nodig heeft, maar jij die niet mag leveren. De wanhoop in zijn ogen en daarna in die van jou. En jij weet hoe dankbaar jouw patiënten zijn, als je ze geholpen hebt en ze eindelijk weer een goede nachtrust hebben. Hoe belangrijk jouw apotheek is voor al die mensen in jouw wijk. Jij weet hoe het zit!

Helaas blijkt dat de meeste beleidsmakers NIET weten hoe het zit. Zelfs niet nadat Optima Farma al eerder diverse stappen heeft ondernomen om de problemen onder de aandacht te krijgen hiervoor. Want juist deze beleidsmakers kunnen jouw mooie vak maken of breken. En ze staan jammer genoeg zo ver af van de praktijk en jou als zorgverlener. Daarom hebben wij jouw hulp nodig inzicht te geven.

Lees meer over het hoe, wat en waarom van deze actie.

Alle informatie over de actie kan je in de volledige tekst van de brief lezen. Ook is er een korte samenvatting van het NZa rapport aan toegevoegd. In de infographic zie je een samenvatting en er is een invulhulp met meldingsformulier om op te sturen naar de NZa. Vergeet daarnaast niet je melding ook te sturen naar weslikkenhetnietlanger@optimafarma.nl (dit e-mailadres is niet meer in gebruik)

Deze actie maakt deel uit van een breder stappenplan. We weten dat we dit niet oplossen met aandacht alleen. We pakken het aan met lobby en belangenbehartiging, politiek en door het grote publiek te bereiken.