Wat doet de apothekersassistent?

Bron: Service Apotheek

Als je in de apotheek je medicijnen ophaalt is het vrijwel altijd een apothekersassistent die voor je klaarstaat. Apothekersassistenten zijn onmisbaar bij de dagelijkse werkzaamheden van een apotheek. Maar wat doet een apothekersassistent eigenlijk? En wat betekent dit voor jou als klant?

Bekijk hier ook een filmpje over wat de apothekersassistent doet.

Kennis en opleiding apothekersassistent

Apothekersassistenten ondersteunen de apotheker en zijn bevoegd om medicijnen gebruiksklaar te maken en uit te geven. Ook geven ze voorlichting aan medicijngebruikers. Ze vertellen je hoe je jouw medicijnen goed en veilig gebruikt, en wat je ervan kunt verwachten. Om dit te kunnen en mogen doen hebben zij de opleiding tot apothekersassistent gevolgd. Daarnaast zijn ze verplicht om scholingen te blijven volgen om hun kennis op niveau te houden en uit te breiden. Dit is heel belangrijk want de richtlijnen, vergoedingen en inzichten over medicijnen, hulpmiddelen en zelfzorgproducten veranderen regelmatig.

Er is ook een Kwaliteitsregister voor Apothekersassistenten. Dit register bewaakt de kwaliteit van de hele beroepsgroep. Als een apothekersassistent geregistreerd staat bij het KABIZ (kwaliteitsregister) dan is dit een soort kwaliteitszegel; zijn of haar kennis en kwaliteiten staan bevestigd.

Lees hier verder.

Plaats een reactie